22 de luni de la tragedia din Colectiv

Au trecut 22 de luni de la tragedia din Colectiv.

22 de luni, adică peste 680 de zile pline de suferință, de indignare, de indiferență dar și de speranțe. Pe zi ce trece simt cum se adâncește tot mai mult puntea aceea care ducea către un viitor bazat pe năzuințele noastre dar și cum noi ne detașăm tot mai mult trupul de suflet și rătăcim prin lume.

65 de suflete au pierit ca urmare a tragediei de la Colectiv. Ridicăm statui, ridicăm din umeri atunci când vine vorba de tragerea la răspundere a vinovaților, ridicăm din umeri… pentru că ne pasă din ce în ce mai puțin.

Timpul a estompat șocul din sufletul nostru și am uitat că au mai rămas alte suflete care încă se zbat să iasă din ghearele unor amintiri triste.

M-a izbit rece răspunsul unui prieten drag care mi-a spus: te rog să mă înțelegi, nu pot vorbi despre ce s-a întâmplat în acea seară. Încerc să uit cu disperare!

Mi-au transpirat palmele. Încerc să îmi găsesc cuvintele și să le așez încet aici în pagină așa cum făceam odinioară în liceu. Virtual avem mii, poate chiar sute de mii de prieteni. Deja trăim virtual, realitatea fiind un lux asumat. Zâmbim atunci când de fapt suntem triști, am devenit dependenți de telefonul mobil, de conversațiile ce se poartă pe facebook iar relațiile de prietenie  se consolidează tot acolo. În realitate, însă, lucrurile stau puțin diferit.

Prietenul la nevoie se cunoaște.

Câți dintre voi mai aveți prieteni adevărați și câți dintre voi puteți spune sincer că ați rupt timpul în două să fiți alături de un prieten aflat la ananghie?

30 Octombrie va rămâne în memoria colectivă a tuturor, o tragedie care a furat deja 65 de suflete.


În curând, se vor împlini doi ani de la tragedie și vorbim tot mai puțin despre vinovați. Vorbim tot mai puțin despre cei care au supraviețuit și nici măcar nu ne mai întrebăm cum au supraviețuit în tot acest timp.
Mâine seară va fi o seară de poveste în adevăratul sens.
Adina Apostol va veni în studioul Canal 33 Romania să ne povestească despre maratonul zilnic pe care îl face pentru a depăși traumele fizice, dar nu numai.

O luptătoare în adevăratul sens al cuvântului. Fiecare zi reprezintă o nouă provocare adresată unei normalități care nu mai are etalon! O întâmplare, o seară fatidică pentru care ea și ceilalți de la Colectiv, plătesc de aproape doi ani. 


Adina Apostol alături de toți ceilalți care au supraviețuit reprezintă pentru mine adevărații învingători. Fratoaica Marius, îți mulțumesc pentru că ești alături de noi și să știi că mâine seară la Autentic Românesc vom povesti frumos, fără durere și fără patimă despre o noapte ROȘIE.
Mâine, începând cu ora 21 vă aștept alături de noi la Canal 33, live! 

Spune-ţi părerea

Numele este obligatoriu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Înapoi sus