Ajută-i să respire!

Ajută-i să respire!

Eveniment organizat pentru copiii bolnavi de TBC internaţi la Secţia de pneumoftiziologie copii “Lacul Bucura” sector 5 Bucureşti, din cadrul Institutului Naţional de Pneumologie “Marius Nasta”.

De sărbători, Moş Crăciun le aduce copiilor bolnavi de TBC internaţi la Secţia de pneumoftiziologie copii “Lacul Bucura”, din cadrul Institutului Naţional de Pneumologie “Marius Nasta” condiţii de viaţa mai bune!

M-am hotărât să mă implic şi să organizez acest eveniment deoarece peste un milion de români au venit în contact cu bacilul care provoacă tuberculoza. Această boală este una a sărăciei. De cele mai multe ori ea nu apare decât acolo unde nu sunt respectate condiţiile unei vieţi decente. Şi, ceea ce este cel mai îngrijorător, este faptul că în urma tuberculozei mor mai mulţi copii şi adulţi decât în urma oricărei alte boli infecţioase!

Statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) arată că ţara noastră face parte din regiunile unde tuberculoza este încă foarte activă. În lume, la fiecare patru secunde, un om se îmbolnăveşte de tuberculoză! Alimentaţia proastă, neglijenţa şi condiţiile de igienă precare sunt doar câteva dintre cauzele care fac ca România să fie pe primul loc în UE în ceea ce priveşte numărul de
bolnavi de TBC! Din păcate, cei mai expuşi acestei afecţiuni sunt copiii. În fiecare zi, trei copii sunt diagnosticaţi cu tuberculoză! Aceştia sunt afectaţi nu doar de boală, ci şi de lipsa condiţiilor unei vieţi mai bune. De fiecare dintre noi depinde modul în care aceştia trăiesc! Trebuie să ne implicăm şi să-i ajutăm pentru că şi ei sunt, alături de toţi copiii acestei ţări, viitorul! Indiferenţa noastră agravează boala lor!

La jumătatea lunii decembrie, la Palatul Cercului Miltar Naţional va avea loc evenimentul caritabil „Ajută-i să respire!”, organizat împreună cu Asociaţia pentru Promovare şi Dezvolatare Comunitară şi cu Fundaţia Internaţională „Omenia”.

Evenimentul va oferi invitaţilor săi două momente: proiectul multimedia „Unknown Identity Sharing” adus de Codin Orăşanu şi Sorin Naste şi, în partea a doua, un recital de muzică de cameră.

În cadrul evenimentului sunt aşteptate figuri cunoscute ale spaţiului public şi multe alte persoane dornice să suţină o astfel de cauză iar fondurile care vor fi strânse în urma acestei acţiuni vor fi folosite pentru igienizarea Secţiei de pneumoftiziologie copii “Lacul Bucura”, aflată în sectorul 5 al capitalei şi pentru achiziţionarea unor televizoare, calculatoare.

Banii cu care vor contribui toţi acei oameni cu suflet mare, care vor veni alături de noi în cadrul acestui proiect, vor fi folosiţi pentru asigurarea unor obiecte şi medicamente absolut necesare dar şi pentru crearea unui climat călduros, prietenos, în care copiii bolnavi de TBC internaţi la Secţia de pneumoftiziologie copii “Lacul Bucura” să poate trăi până la momentul mult aşteptat al vindecării, pentru că este bine-ştiut că factorul psihologic şi emoţional este determinant în evoluţia bolii şi a vindecării.

Banii strînşi vor fi un instrument foarte util şi necesar prin intermediul căruia aceşti copilaşi loviţi de soartă să se poată bucura de condiţii de viaţă şi tratament mai bune, să poată avea parte şi ei măcar de un strop de fericire, mai ales acum, în prag de sărbători!

Vă aştept pe toţi aceia dintre dumneavoastră, oameni generoşi, care pot şi vor, să participe, să se implice şi, împreună, să îi ajutăm pe aceşti copii, sp facem posibilp o viaţă şi o lume mai bună pentru ei!

Mulţumesc încă de pe-acum tuturor celor care s-au implicat şi care se vor implica de aici înainte în acest proiect de suflet!

Spune-ţi părerea

Numele este obligatoriu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Înapoi sus