Ambasador al turismului gorjean

Hobița. Gorj. Două cuvinte mari, multe aminitiri, sentimente amestecate, pasiune și multe ore de muncă și un titlu care mă onorează și mă obligă. Ambasador al turismului gorjean. În urma unui proiect rămân multe idei, pe care, poate nu ai mai apucat să le pui în practică, întrebări, curiozități, dar și satisfacția împlinirii. Pentru toate acestea vă sunt recunoscătoare.

Acum, s-au așezat cuvintele încet la locul lor, s-au așezat și impresiile despre locurile și oameni dragi și îmi permit să vă spun căte ceva despre RomânIA Autentică.

RomânIA Autentică

Gorj

Acum un an, mi-am dorit să sărbătorim ia românescă în Bucegi, pe platoul din fața Sfinxului. Mulți dintre cei apropiați mie mi-au spus că este o nebunie să inviți sute de oameni îmbrăcați în ie să ajungă pe platoul din fața Sfinxului cu o telecabină mică. Nu a fost ușor, recunosc. Cel mai greu mi-a fost să nu cedez, să nu le arăt celorlalți că și mie îmi este frică. L-am convins pe Nicolae Voiculeț să vină cu mine în acest proiect minunat și astfel s-a născut proiectul RomânIA cântă cu Flori de ie.

Nicolae Voiculeț Cristina Chiriac

Sfinx

Vă spun, sincer, a fost extraordinar de greu. Toată lumea mă întreba: și dacă plouă ce vei face? Iar eu le răspundem invariabil: nu o să plouă. Și nu a plouat, și au răsunat munții și apoi văile și apoi sufletele de la doinele lui Voiculeț…iar eu m-am simțit împlinită. Am plecat din mijlocul munților cu prieteni noi, am cucerit inimi și am reînviat dragostea în sufletele adormite.

RomânIA cântă cu Flori de ie

Sfinx

Acolo, la Sfinx, am făcut o promisiune, și anume, că la anul vom organiza un eveniment la fel de frumos și de magnific. Așa s-a născut Hobița, dintr-o promisiune. O promisiune împlinită, astăzi, o promisiune făcută oamenilor dragi din Peștișani care au venit până la Sfinx să sărbătorim împreună.

Și a trecut vremea, și între timp ne-am apucat de muncă. Încet, desigur…pentru că voluntariatul îți cam dă de furcă în România. Și am început să căutăm parteneri, și apoi locația, și așa drumurile către Târgu Jiu s-au înmulțit, am început să descopăr cum vibrează în mine parte din energia acelui pământ, și încet, încet, lucrurile au început să prindă contur. Surprinzător este faptul că cei pe care mă bazam au cam fugit când au auzit cât de amplu era proiectul și am rămas doar cu o mână de oameni, oameni cu sufletul frumos care s-au implicat necondiționat în acest proiect. Nu a fost ușor, nu a fost perfect dar a fost un început magnific. Am văzut lumina vioaie în ochii atâtor oameni și dragostea ce a răsărit acolo unde mă așteptam mai puțin.

Hobița, Festivalul RomânIA Autentică

Școala populară de artă TG. Jiu

Hobița, Festivalul RomânIA Autentică

Școala populară de artă Tg. Jiu

Hobița, Festivalul RomânIA Autentică

Școala populară de artă Tg. Jiu

Hobița

RomânIA Autentică

Hobița

Sărbătoare Acasă la Brâncuși

Sunt mulți oameni cărora TREBUIE să le mulțumesc, fără ei nu am fi reușit să ne îndeplinim obiectivele. RomânIA Autentică a însemnat primul proiect al unei echipe proaspăt sudate, o provocare lansată în mijlocul munților de către Vasile Brâncuși și acceptată.  Primăria Peștișani, , Consiliul Județean Gorj, Autoritatea Națională pentru Turism, Asociația Tradiții de pe Valea Bistriței, Primăria Târgu Jiu. RomânIA Autentică a însemnat un proiect susținut prin parteneriatele media încheiate cu: România TV, Etno TV, Agerpres, Radio România Actualități, ANTREC, Ziarul Bursa, Business Women, Tarancuta Urbana, Revista Vacante la țară, Radar de media, The Bucharest lounge, etc.

Ambasadori ai turismului gorjean

Cristina Chiriac, Ion Călinoiu, Raluca Anghel

Hobița

Cosmin Popescu, Anca Susanu, Cosmin Pigui

Hobița

Am să încep cu mulțumirile mele speciale pentru Măriuca Mihăilescu, prezentator TVR care a stat pe scenă două zile prezentând alături de Valentin Sanfira, Festivalul RomânIA Autentică, amândoi dând dovadă de o ținută impecabilă și profesionalism, indiferent de vreme.

RomânIA Autentică

Măriuca Mihăilescu, Valentin Sanfira

Am să continui cu domnul director Porumbel de la Doina Gorjului. Aici am o poveste deosebită pe care vreau să v-o împărtășesc neapărat. Știți deja că se pot întâmpla și lucruri neprevăzute la un eveniment și în acest caz, nici noi nu am fost scutiți. La un moment dat, în data de 24 iunie, toată zăpușala și căldura insuportabilă a fost înlocuită de o perdea de nori grei. Totul s-a oprit brusc, corturile meșteșugarilor au început să zboare, muzica s-a oprit, oamenii s-au speriat iar eu vedeam deja cum panica își facea simțită prezența. Am găsit prezența de spirit și l-am rugat pe domnul director să nu lase pe nimeni să plece de la Festival, tot repetându-i că ploaia nu va veni. M-a crezut. Nu știu de ce, dar m-a crezut. Toată lumea a rămas pe loc, artiști, operatori, meșteșugari, vântul s-a domolit după o vreme și oamenii au revenit pe pozițiile lor iar eu am răsuflat ușurată. Poate fără să știe, domnul Porumbel a fost cheia către un eveniment care s-a dovedit a fi o reușită.

RomânIA Autentică

Apoi, trebuie să mulțumesc celor care îmi sunt prieteni și care m-au ajutat să încheiem un parteneriat cu Ciuc Premium, și nu în ultimul rând, prietenei mele Magda Bei de la Graphtec Design care a înțeles demersul nostru către o Românie bazată pe valori autentice.

Hobița

Grafica by Graphtec Design

În speranța că nu am uitat pe cineva vreau să mulțumesc tuturor celor care m-ați susținut, pentru toate gândurile curate și zâmbetele senine, le mulțumesc celor care au venit de la distanțe mari să ne fie alături, le mulțumesc bicicliștilor care ni s-au alăturat cu multă determinare, vă mulțumesc VOUĂ!

Spune-ţi părerea

Numele este obligatoriu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Înapoi sus