Asumarea, curaj sau necesitate?

Asumarea, curaj sau necesitate?

Asumarea, curaj sau necesitate?

Am descoperit-o pe Cătălina Chifu de curând. După încheierea unei etape de 3 ani de avocatură, a ales să își schimbe viața și să se îndrepte profesional spre ceea ce iubea din tot sufletul – domeniul dezvoltării personale. A absolvit Facultatea de Psihologie şi a continuat dezvoltarea personală şi profesională prin workshop-uri tematice, cursuri de Life şi Business Coaching, NLP, Hipnoză, plus 4 ani de formare în Psihoterapia Centrată pe Persoană. În prezent este Trainer şi Facilitator pentru dezvoltarea personală susţinând sesiuni individuale şi de grup. Am provocat-o pe Cătălina Chifu să scrie, întrucât nu există un manual al vieții, consider că avem nevoie de dezvoltare personală, cred (știu din propria experiență) că atunci când nu te mai regăsești, nu mai rezonezi cu ceea ce faci, mai mult ca sigur este nevoie de o schimbare.

Darul de a fi femeie, om plin de resurse!

Recunoaşterea femeii ca prezenţă, putere, libertate de exprimare, implicare în contextul nostru social, este una dintre cele mai importante schimbări de care noi astăzi ne bucurăm. A fost parcursă etapa în care puterea femeii era ţinută în umbră, sub control şi condiţionată. A fost parcursă şi etapa luptei pentru egalitatea drepturilor, pentru libertatea exprimării şi a demonstrării puterii femeilor. În prezent, trăim etapa asumării. Am depins, am fost condiţionate şi cu drepturi îngrădite. N-am mai acceptat, am conştientizat că se poate şi altfel, ne-am răzvrătit, ne-am luptat, am câştigat lupta.

Acesta este cel mai potrivit moment să ne asumăm, ca femei, darurile cu care am fost înzestrate dintotdeauna şi care ne-au fost transmise din generaţie în generaţie. Daruri pe care la rândul nostru le trăim, le împărtăşim şi le dăm mai departe. În etapa aceasta, simt din tot sufletul că lupta nu-şi mai are sensul. Dacă tu, femeie frumoasă, puternică şi liberă, încă te simţi într-o stare de luptă, demonstraţie, competiţie, înseamnă că ai rămas în luptă din inerţie. Iar acum lupta nu o mai duci cu un exterior care nu-ţi dă voie, ci te lupţi cu tine. Ca femeie eşti deja liberă să fii cine eşti! Este darul tău nativ. Eşti liberă să te trăieşti în cea mai frumoasă, puternică şi spectaculoasă variantă a ta! Fă-ţi acest cadou în primul rând ţie şi astfel dă şi altora ocazia să se bucure de prezenţa ta în viaţa lor. Conştientizează faptul că pentru tine lupta s-a încheiat cu bine, te-ai câştigat! Acum este responsabilitatea ta să-ţi trăieşti starea naturală de libertate cu uşurinţă, bucurie, iubire, acceptare şi asumare.

Asumarea, curaj sau necesitate?

Bucură-te cât mai mult posibil de toate darurile cu care eşti înzestrată, om frumos, plin de resurse! Foloseşte-le în cel mai bun sens pentru tine, familie, prieteni, comunitate.Este momentul potrivit pentru o apropiere mai mare. Este binevenit să facem echipe bune, să ne lăsăm darurile să se unească, să se completeze şi să se transforme în cele mai bune direcţii ale exprimării, ajutării, vindecării, creării şi construirii din esenţa sufletului, din iubire. De cele mai multe ori libertatea ne este îngrădită sau ne-o îngrădim de frică. Frica de a pierde controlul, frica de eşec, frica de succes, frica de a fi tu însăţi, ca persoană. Curajul nu înseamnă absenţa fricii. Curajul înseamnă puterea de a-ţi recunoşte frica, în primul rând faţă de tine, de a te accepta şi în starea de frică, de vulnerabilitate şi neputinţă. Curajul înseammă şi conştientizarea că frica este doar o stare trecătoare, o emoţie pe care cu siguranţă ai puterea de a o transforma într-o energie – forţă constructivă şi abilitatea de a face pasul decisiv în direcţia transformării. Ceea ce trăim azi, cele ce suntem azi, ni se va oglindi în tot ce dăm mai departe şi tot ce va creşte acolo unde am „plantat” din energia noastră. Punem frică, blocaj, îngrădire, agresivitate, luptă… atunci asta vom vedea. Punem curaj, încredere, putere, frumuseţe, dăruire, credinţă, comunicare, blândeţe, iubire… atunci, asta va creşte şi pe viitor, fie că se vor reflecta prin exprimarea unei femei, fie prin cea a unui bărbat – crescuţi într-un astfel de cadru. Suntem libere să alegem, iar alegerea ne aparţine!

Asumarea, curaj sau necesitate?

Spune-ţi părerea

Numele este obligatoriu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Înapoi sus