Deschide-ți inima, gală caritabilă!

 “Testează şi Pictează cu Pastă de Dinţi”:

Deschide-ţi inima

 

În data de  16 noiembrie 2017  voi fi gazda evenimentului Testează și Pictează cu Pastă de Dinți alături  Bogdan Nicolai, Radio Presenter şi TV Host, eveniment ce va avea loc la Willbrook Platinum Center și care are ca scop strângerea de fonduri pentru susținerea asociațiilor Help Autism, Touched România, Dăruiește Viață și Minți Creative, asociații ce au nevoie de fonduri pentru a continua acțiunile de combatere a autismului, cancerului și a violenței domestice.

În anul 2011 atrăgeam atenția asupra unui alt subiect la fel de dureros, tuberculoza- așa numită boală a săraciei. Astăzi deși statisticile arată că nivelul de trai s-a îmbunătățit în realitate ne confruntăm cu mari probleme ale sistemului sanitar, mor tot mai mulți copii și adulți, avem tot mai multe victime ale violenței domestice și tocmai de aceea cred că investiția personală dedicată unui astfel de eveniment va prilejui strângerea fondurilor necesare pentru a le oferi copiilor bolnavi condiţii de viaţă mai bune. Deschide-ți inima, este mesajul care ar trebui să ne facă conștienți de probleme celor din jur și să îi ajutăm pe cei care au nevoie. 

Această iniţiativă, unică în România, urmăreşte educarea şi sublinierea importanţei îmbunătăţirii sănătăţii orale a celor mici prin intermediul artei. Timp de două ore, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani sunt încurajaţi şi inspiraţi să folosească pasta de dinţi pentru a crea opere de artă. Cei mici pictează cu ajutorul periuţei şi pastei de dinţi de diferite culori după metoda Roxy&Kids Art, creaţíile lor abstracte fiind interpretate şi transformate în lucrări de artă colaborativă de către artistul vizual Roxana Ené. Acest proiect artistic reprezintă o experienţă remarcabilă pentru copii, care învață într-un mod cu totul inedit ce înseamnă sănătatea dentară. În timp ce copiii pictează, părinţii participă la cursul “Părinţii Ventuză”, susţinut de un psiholog acreditat pe tema nevoii de independenţă a celor mici.

În cadrul fiecărui atelier, copiii au contribuit la realizarea unei lucrări de artă colectivă si aceste tablouri create de copii împreună cu artistul vizual Roxana Ené vor fi expuse spre vânzare la licitaţia caritabilă ce va avea loc pe 16 noiembrie 2017, la Willbrook Platinum Center Bucureşti. Fondurile strânse vor fi destinate susţinerii asociaţiilor şi fundaţiilor Help Autism, Asociaţia Dăruieşte Viaţa, Asociaţia Minţi Creative şi Touched România.

“Această deschidere de a fi împreună în sprijinul unor cauze sociale va contribui cu siguranţă la clădirea unei lumi mai bune. Suntem onoraţi să avem alături parteneri de încredere mici şi mari şi invităm pe oricine să ni se alăture pentru a dărui resurse şi timp. Astfel îi ajutăm pe cei aflaţi în mare nevoie, dintr-un motiv sau altul, independent sau dependent de voinţa lor. “, afirmă membrii ONG-ului Sănătate pentru Viaţă.

Oricine se poate alătura acestui proiect prin achiziţia unui bilet la tombola care va avea loc în cadrul Galei. Costul unui bilet este de 50 lei. Premiile constau în produse realizate de către copiii asociaţiilor partenere. Banii colectaţi în urma vânzării biletelor pentru tombolă vor fi donaţi în scopuri caritabile.

Pentru achiziţia unui bilet la tombolă puteţi intra pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/TesteazasiPicteazacuPastadeDinti/.

Eveniment organizat cu sustinerea: Kaufland Romania – sponsor principal, Colgate Romania, Rotary Cismigiu, Himalaya, Papelier, PhotoJet, Zum Wines, Arpeggio Music School, Elena Sstrings.

 

Spune-ţi părerea

Numele este obligatoriu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Înapoi sus