GALA Women in Economy 2020

Gala Women in Economy

 GALA WOMEN in ECONOMY 2020 a avut loc la Ateneul Românîn data de 4 martie 

Vreau să vă urez bun venit la cea de-a doua ediție a galei “Women in economy”. Permiteți-mi să salut și să vă spun cât de onorată și cât de mândră sunt pentru că în seara aceasta alături de noi îl avem pe Excelența Sa Președintele României Klaus Werner Iohannis, pe domnul Ludovic Orban – premierul României, avem o onorată audiență formată din miniști, secretari de stat, parlamentari, membri ai Guvernului, onoranți, distinși domni și doamne ai corpului diplomatic și nu numai, antreprenori, antreprenoare, oameni de success.

Gala Women in Economy 2020

Am ajuns la cea de-a doua ediție. Să știți că mi-am scris discursul de vreo zece ori, l-am șters, până la urmă cu stafful meu am ajuns să cred că cel mai bun discurs este acela care vine din inimă.  Așa cum știți foarte bine în antreprenoriat, nu știi ce îți aduce ziua de mâine, și că singura ta calitate care trebuie să te definească ca antreprenor este să prevezi viitorul, să te adaptezi și să ai extrem de mult curaj.

Așadar, vreau înainte de a-mi începe discursul meu oficial, să le mulțumesc doamnelor de afaceri, alături de care am construit identitatea primei și singurei confederații de acest tip din România. Fără aceste doamne, astăzi, nu ați fi avut în fața dumneavoastră un lider puternic, autentic, care să vă vorbească despre antreprenoriatul feminin. Aceste doamne sunt motorul meu, pentru ele și pentru tot ceea ce noi credem, și anume, credem în performanță, credem în creativitate, suntem înzestrate cu bun simț și cred că aceste valențe ne definesc pe toți cei care suntem aici în această seară.

Drumul CONAF nu a fost unul ușor, absolut deloc, pentru că așa cum bine știți, 30 de ani de democrație, ani în care noi ne-am asumat să schimbăm mentalități, ne-am aliniat politicile Uniunii Europene, am construit în baza valorilor fundamentale ale Uniunii Europene un nou concept.

În martie 2019 ajungeam cu o delegație a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin în Parlamentul European și primeam felicitările și aprecierile celorlalte organizații din Uniunea Europeană. Așadar, vreau să vă spun că în seara aceasta vom vorbi despre lucruri pozitive, mai puțin despre lucruri negative, și vestea bună este că România prin tot ceea ce înseamnă mișcarea creată de antreprenoriatul feminin se află în primele topuri din Uniunea Europeană. Cu alte cuvinte, suntem în primele 10 confederații de acest gen din Uniunea Europeană, și mai mult decât atât, grație demersurilor pe care noi le-am intensificat în ultimii 10 ani de zile, România la ora actuală se află pe locul 9 în topul mondial în ceea ce privește antreprenoriatul feminin.

Gala Women in Economy 2020

Tema din această seară este una fundamentală bazată pe principiile și valorile Uniunii Europene: egalitate de șanse, egalitate de gen. Și cu această ocazie vreau să vă mărturisesc un lucru; am fost extrem de onorată să mă aflu astăzi în prezența a peste 100 de oameni de bază din România care au asistat la decernarea premiului European “Coudenhove-Kalergi”, oferit Președintelui României Klaus Werner Iohannis.

Ne-am fixat obiective, am făcut un pariu cu tot ceea ce înseamnă societatea românescă acum 10 ani. Pariul este acela de a construi o unitate antreprenorială, o unitate patronală, acela de a iniția proiecte care să ridice ca și dezbatere națională subiecte care ne ard, care ne dor. Unul din aceste subiecte pe care noi le-am ridicat la rang de interes național a fost deficitul forței de muncă. Am inițiat alături de FPPG în septembrie 2019, mișcarea pe care noi am intitulat-o “Pactul pentru Muncă” și de atunci pot să vă spun că în fiecare zi, dar repet în fiecare zi ni se alătură alți antreprenori, atât din țară cât și din străinătate care militează și alături de care încercăm să găsim soluții pentru diminuarea acestui deficit al forței de muncă. Un alt proiect despre care vreau să vă spun doar razant, pentru că doamna Monica Anisie vă va povesti pe larg, este faptul că am înțeles că una din problemele pe care România le are în acest moment în ceea ce privește partea aceasta de antreprenoriat este legată de educația antreprenorială, dar în noiembrie 2019 am semnat un acord cu Ministerul Educației și Cercetării pentru a introduce opțional încă din ciclul gimnazial orele de antreprenoriat. Am să vă mai spun că alături de noi în această seară, v-am pregatit multe surprize. Am atras alături de noi și sunt mândră că ni s-au alăturat doamne minunate pe care noi le vom premia în cadrul galei de excelență, pentru că vă spun foarte sincer, există un parteneriat pe care noi îl apreciem enorm, parteneriatul dintre o femeie și un bărbat, de aceea tema din această seară este egalitate de șanse, egalitate de gen. Femeile sunt implicate în toate domeniile cheie, fie că vorbim de IT, fie că vorbim de industrie grea sau ușoară, le veți găsi peste tot încercând să aducă echilibru. De fapt, asta facem noi, construim un echilibru, armonizăm societatea românească din toate punctele de vedere, iar mesajul meu de final în această seară este legat de coagularea mediului patronal pentru că singura soluție ca România să devină un jucător important la nivel mondial să fie competitive, trebuie să avem o clasă puternică de antreprenori. Este timpul să jucăm curat, 30 de ani ne-au ajuns, este timpul să creștem antreprenori puternici, să creăm locuri de muncă pentru noi și copiii noștri, pentru că aceasta este singura soluție.

Așadar, invit toate organizațiile patronale, cele care au reprezentativitate, și cele care nu au reprezentativitate, să ni se alăture acestor teme de interes național, pentru că pe acest segment, domnilor și doamnelor nu e loc de orgolii. Mai mult decât atât, nu sunt moldoveancă, dar în drum spre Ateneul Român m-am gândit că locația aceasta este atât de minunată și încărcată de istorie, încât n-aș putea să nu-mi închei discursul într-un mod autentic, așa cum sunt eu, Cristina Chiriac, și m-am gândit la Ștefan cel Mare care spunea că Moldova nu e a mea. Eu am să vă spun doar atât!

România antreprenorială există, nu este a mea, nu este a voastră, dar este a copiilor copiilor voștri și avem datoria morală să facem ceva pentru ei.

CONAF mulțumește tuturor celor care au făcut posibil evenimentul din seara de 4 martie de la Ateneul Român – Gala Women in Economy, ediția a doua a și se angajează să continue să coaguleze o comunitate plină de pasiune, determinare și curaj.

Parteneri strategici: Ministerul Culturii, Filarmonica George Enescu, Asociația Națională a Antreprenorilor, Keys Fin, Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton.

Sponsori principali: Star Consulting&Trading, Romgaz, Nuclearelectrica, Ioanida Turism, Aqua Carpatica, Hidroelectrica, Siemens

Sponsori: EuroInsol, Bursa de Valori București, Depozitarul Central, Freeways, The Iconic Estate, Alexandrion, DoTerra, Nesspreso, Clinica Dasdem, Sissi, Chocoland, Angelo, Foto Dumbravă, MAI Vision PR, Color Box, Floralis.ro, Iulia Flower, Beauty One, Salon Pro, Trey Sys, Bogdana Daradici – artist plastic, Brândușa Bordeianu Make-up artist.

Parteneri media: Agerpres, Canal 33, EVZ.ro, Ziarul Bursa, Cariere, Ziare.com, Capital, Bazzar, Cosmopolitan, Revista Ioana, Femeia, Femeia de azi, Sanatatea de azi, ABD Reporter TV, EM360, Business24, NewsNational, Buna ziua, Bistrita!, Ingenius Hub, One Shot.

Organizatori: Confederația Națională Pentru Antreprenoriat Feminin – (CONAF), Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor (FPPA), Federația Femeilor de Afaceri din Regiune Nord-Est, Patronatul Femeilor Antreprenor (PFA).

 

Spune-ţi părerea

Numele este obligatoriu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Înapoi sus