Flori de ie, locul #1 în inimile oamenilor frumoși

Flori de ie
Flori de ie, locul #1 în inimile oamenilor frumoși! M-am reîntors de la Galați acum căteva zile, acolo unde am sărbătorit Unirea Principatelor Române printr-un eveniment dedicat ,,Uniți în Flori de RomânIE“, și de atunci citesc cu nesaț mesajele care continuă să curgă. Vă mulțumesc tuturor, sunteți minunați. Și, pentru că vreau să împărtășesc cu voi bucuria mea, redau mai jos unul dintre mesajele primite.
M-am regăsit în cuvintele Cameliei, atât de bine m-a simțit și mărturisesc cu smerenie că sunt un căutător de ,,praf de stele” și de oameni frumoși. 
Flori de ie

Cristina Chiriac

,,Locul #1
Am citit și am reținut că adevăr de netăgăduit că “ locul #1 nu se cucereste ci se construiește”.
Este regula care funcționează și în cazul minunatei povești românești Flori de Ie. Cred cu tarie că fără pasiunea, însuflețirea, perseverența, dăruirea și inteligența, toate purtând amprentaCristina Chiriac, o parte din spiritualitatea acestui neam s-ar fi risipit.
Ce comoară fără de pret este Lada Bunicii!!! Și ce sensibilitate să ai pentru a vibra când atingi un lucru acoperit de uitare, pe care mai apoi să-l faci să strălucească în lumina reflectoarelor și a ochilor în care se anina trecător câte o lacrimă de fascinație. Este atunci și acolo o fărâmă din sufletul neamului nostru, recuperat de un neostenit căutator de “praf de stele”. Privind, ne întâlnim cu o partea din noi care transcede timpul: te pătrunzi pe rând deenergia unei seri de iarna sau poate de neliniștea unei lungi așteptări cusută în fiecare floare, sau de freamătul de a merge la horăsau de a te ruga în Sfinta Biserică în portul cel nou.
Și acum, în tot acest demers recuperator de identitate națională, mă intreb cum de eu, care nu fac altceva decât să privesc aceastăbinecuvântată concentrare de voința și energie pot să primesc o picatură din “apa vie “
 
Pentru vraja regăsită din această minunată poveste, țesuta de ea, femeia cu nume România, va multumim, distinsa Doamnă Cristina Chiriac. Pentrustropul de “apa vie” care ne hrăneste ființa, vă mulțumesc cu smerenia celui omenit, și eu,
Camelia Hulubei.”  
 Flori de ie
Photo credit: Simona Andrei și Răducu Popa
Flori de ie, locul #1 în inimile oamenilor frumoși

Evenimentul ,,Uniți în Flori de RomânIE” a fost organizat de către Flori de ie și Asociația ,,Iubesc Galațiul” cu sprijinul SISSI. Mulțumim celor 100 de fete care au defilat în costume populare din colecția etnografică Flori de ie, celor peste 700 de spectatori, și nu în ultimul rând, partenerilor noștri: Laura Cristiana Hulubei, Brandusa Bordeianu Make-up Artist, Alina Sandu Make-up Artist, Anca Rancea, Roxana Gabor-Iliescu, Viorica Puscas, Nicoleta Ionascu, Oana – Claudia Iurescu, Catalin Orezeanu, Asociația Freelancerilor, Asociația Națională a Antreprenorilor și tuturor partenerilor media! ?

Spune-ţi părerea

Numele este obligatoriu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Înapoi sus