RomânIA Autentică, ediția a treia

Anul acesta va avea loc pe 23 și 24 Iunie cea de a treia ediție a festivalului RomânIA Autentică la Brașov, Iași și Hobița Gorjului

Ce-ar fi fost sculptura mondială fără Brâncuşi? Ce-ar fi fost Brâncuşi fără Gorj? Ce-ar fi Gorjul fără costumul popular, fără ie şi maramă, fără vâlnic? Greu de răspuns.
Dacă nu vă puteţi imagina aceste locuri fără Poarta Sărutului, fără Masa Tăcerii, fără Coloana infinită ori fără Pasărea Măiastră, atunci trebuie  neapărat să ajungeţi în 23-24 iunie la cea de-a treia ediţie a festivalului RomânIA Autentică.

Hobiţa Gorjului, Iaşi şi Braşov sunt locurile unde se va desfîşura evenimentul unde vă dau întâlnire oameni frumoşi, valori culturale şi o sărbătoare care să ne facă cinste.

Mulțumim pe această cale organizatorilor: Asociația Națională a Antreprenorilor, Primăria Municipiului Brașov, Primăria Municipiului Iași, Primăria și Consiliul Local Peștișani, Patronatul Femeilor din Meșteșugărit și Flori de ie. 

Partenerilor Principali: Instituția Prefectului Județul Brașov, Coresi, Colegiul Național Economic ,,Andrei Bârseanu”, Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ,,Nicolae Bălcescu”, 

Sponsorilor noștri: EximBank și Dacia Plant

Partenerilor principali media : TVR, TVRi, Agerpres și Radio România Actualități

Parteneri media: Ziarul Bursa, Wall- street.ro, Eva.ro, Gorj Tv, Leaders Reunited, Gorjeanul, Țărăncuța Urbană, igj.ro, Radio Infinit, Radio România Iași, Etno TV, Revista Cult-ura, Canal 33, Business Women, Garbo, Kudika.ro, Femeia, Practic în Bucătărie, Muscel TV, Mușcel FM, Vacanțe la țară, ANAV

La Hobiţa Gorjului, Iaşi şi Braşov tradițiile și obiceiurile românești, meşteşugurile, costumele populare şi folclorul vor arăta din nou faţa frumoasă a României la cea de a treia ediție a festivalului RomânIA Autentică.

În anul Centenarului Marii Uniri va fi refăcută unitatea românilor prin cultură, artă şi tradiţii, în cadrul unui eveniment plin de semnificaţii şi sensibilitate. Vă reamintim că prima ediție a Festivalului România Autentică a strâns peste 8.000 de iubitori de românesc din întreaga țară, dar și de peste hotare. Evenimentul a fost legat de Constantin Brâncuși și de operele sale de la Târgu Jiu, în contexul cultural, anul 2016 fiind declarant anul Brâncuși. Prima paradă a iilor, de Sânziene, a avut loc chiar pe Calea Eroilor. Parada a debutat cu un spectacol folcloric la Masa Tăcerii și s-a încheiat cu o horă uriașă, în Parcul Coloanei Fără Sfârșit. După momentele de poveste petrecute la Târgu Jiu, miile de oameni s-au mutat la Hobita, luând parte la spectacolul oferit de către participanții la festivalul România Autentică timp de două zile.

Anul trecut, festivaul RomânIA Autentică a fost organizat în data de 24 Iunie, de Sânziene și s-a derult simultan la Tg. Jiu, Hobița și Iași.

Iașiul s-a alăturat eforturilor noastre de a promova tradițiile și meșteșugurile și asfel am reușit  unde am reușit să adunăm peste 22.000 de oameni la Iași și peste 6.000 în Gorj, iubitori de frumos din toate colțurile țării care au venit alături de noi în susținerea și promovarea tradițiilor și meșteșugurilor românești. Anul acesta, an centenar ne propunem să strângem alături de noi peste 100.000 de oameni.

Spune-ţi părerea

Numele este obligatoriu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Înapoi sus