România MEA!

România MEA are oameni frumoși, munți și râuri ascunse, o istorie cu multe taine încă nedeslușite. România MEA este pătimașă, este o Românie în care dragostea și războiul se regăsesc in cotidianul istoric. S-au scris râuri despre eroismul, curajul sau dilemele celor ce au trăit în secolul trecut și cu toate acestea suntem încă novici și totuși legați prin simițiri și durere.  În copilărie îmi placea să mă joc de-a dacii și romanii. Astăzi, îmi place să cred doar că sunt româncă, născută din dragoste și pentru dragoste de acest popor, o urmașă a Reginei Maria a cărui inimă a bătut neîncetat pentru România.

regina-maria-a-romaniei-costum-popular-18

Astăzi, 3 Noiembrie 2015, INIMA Reginei Maria s-a reîntrors pe meleagurile iubite și apreciate. Puțini sau mulți, știu că, Regina Maria era entuziasmată de costumul popular românesc, adoptându-l ca ținută de înaltă ceremonie, în cadrul festivităților de la palat.

În călătoriile pe care le făcea în ţară, suverana apărea îmbrăcată în costume populare din diverse zone, la care asocia fastuoasele sale bijuterii. În foarte multe fotografii, atât regina Maria cât şi principesele apar purtând costume populare, care erau însă mult mai elegante, ţesute uneori cu fir de aur, argint, sau adaptări ale unor costume populare româneşti.regina-maria-a-romaniei-costum-popular-10

România MEA are oameni frumoși, solidari și curajoși. România mea nu ciopârțește ISTORIA!

Mulțumesc, Regina MEA!

Sursă foto:www.casa-regală.blogspot.ro

Spune-ţi părerea

Numele este obligatoriu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Înapoi sus