WINGATE, poarta de dezvoltare a antreprenoriatului feminin

WINGATE, poarta de dezvoltare a antreprenoriatului feminin

Antreprenoriatul este un vector esențial al creșterii economice și al creării de locuri de muncă: acesta creează noi întreprinderi și locuri de muncă, deschide noi piețe și stimulează noi aptitudini și capacități.

Când vorbim de creștere economică este impetuos necesar să vorbim despre antreprenoriat în general și despre cel feminin în particular.  Romania are potential de creștere și dezvoltare a spiritului antreprenorial, cel mai eficient motor al unei economii dinamice, competitive și inovatoare. Statisticile arată o creștere la nivel mondial a implicării antreprenoriale a femeilor, iar pentru România reflectă o realitate dinamică, situată constant peste media globală. Aproape 40% dintre asociați/acționari ai firmelor active astăzi în România sunt femei. Femeile de afaceri se regăsesc, tot mai vizibil, în clasamente ale succesului. Contribuțiile lor sunt extrem de apreciate în toate domeniile, de la educație și sănătate, la activități civice, cultură, divertisment, sport sau politică.

Tot mai multe femei  își asumă rolul de lider și cărora ar trebui să le recunoaștem mai des meritele. Să le arătăm respectul și aprecierea pentru ambiția și curajul lor și să le încurajăm să rămână competitive și serioase.

Trebuie să recunoaștem, creativitatea femeilor în zona de business, și nu numai, potențialul lor antreprenorial, hotărârea cu care se implică sunt departe de a fi valorizate așa cum ar trebui, și mă refer inclusiv la piedicile generate de decalajele regionale și la cele între mediul urban și rural.

WINGATE, poarta de dezvoltare a antreprenoriatului feminin

Sunt extrem de fericită că am reușit împreună cu celelalte state (Norvegia, Ungaria, Serbia, Republica Moldova) să obținem finanțare pentru acest proiect ambitios(WINGATE), care presupune stimularea intrării femeilor în sfera de business. Sunt convinsă că vom reuși nu doar să convingem doamne hotărâte, dinamice, să facă acest pas ci mai mult decat atât, împreună putem să schimbăm mentalitățile legate de femeia antreprenor din perspectiva egalității de gen.

Printre prioritatile Uniunii Europene de după pandemie regăsim, o Europă puternică care să devină verde, digitală, rezilientă. Asta presupune o Europa în care nu este loc de rasism și de discriminare, unde rolul și locul femeii în dezvoltarea economică este apreciat și încurajat. Cred că acest lucru poate fi realizat dacă toate statele promovează egalitatea de gen și facilitează intrarea femeilor în antreprenoriat.

Îmi doresc, ca România să se afle în lista membrilor care implementează politici publice de încurajare a doamnelor antreprenor, iar acestea să contribuie într-un număr cât mai mare la creșterea economică și diversificarea ariilor de competență în sectoare inovatoare.

Pe această cale, invit alături de noi toate doamnele care doresc să intre în zona antreprenorială și vor să contribuie la un climat economic competitiv, porțile CONAF sunt deschise!

 

Spune-ţi părerea

Numele este obligatoriu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Înapoi sus