„Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poți să vezi foarte departe.” – Constantin Brâncuși ### O Zi Memorabilă la România Autentică: Recunoaștere și Tradiție

Dragii mei, cu inima plină de bucurie și emoție, îmi doresc să împărtășesc cu voi momentele magice trăite recent la cea de-a șaptea ediție Festivalul România Autentică. Acest eveniment, dedicat esenței și frumuseții culturii populare românești, a fost un prilej de recunoaștere și sărbătoare pentru noi toți.

### Cetățean de Onoare al Comunei Peștișani

Pe meleagurile sacre ale comunei Peștișani, locul de naștere al titanului sculpturii, Constantin Brâncuși, am avut onoarea de a primi titlul de Cetățean de Onoare. Această distincție îmi atinge sufletul și mă încurajează să continui misiunea de a păstra și promova tradițiile noastre neprețuite. În acest loc binecuvântat, am simțit cum spiritul lui Brâncuși ne veghează și ne inspiră.

### Alături de o Legendă: Gheorghe Zamfir

În aceeași zi plină de har, maestrul Gheorghe Zamfir, simbol al muzicii românești, a fost și el onorat cu titlul de Cetățean de Onoare. Alături de această legendă vie, am celebrat bogăția spirituală a României și am reflectat asupra importanței păstrării moștenirii noastre culturale. Prezența sa a fost un dar neprețuit, aducând un plus de lumină și armonie festivalului.

### Sărbătorim Ia Românească

Astăzi, mai mult ca oricând, simt sărbătoarea iei românești ca pe o îmbrățișare caldă a strămoșilor noștri. Ia, acest veșmânt magic, nu este doar un articol vestimentar, ci o poveste brodată cu măiestrie, un testament al sufletului românesc. Prin ia românească, tradiția și modernitatea se împletesc armonios, păstrând vie flacăra identității noastre.

### Povestea Flori de ie

În dorința arzătoare de a păstra și promova ia românească, am creat Flori de ie, un brand care înnobilează frumusețea și autenticitatea costumului popular românesc. Fiecare ie creată sub acest brand este o declarație de iubire față de meșteșugul tradițional și un simbol al identității noastre naționale. Flori de ie nu este doar o afacere, ci o misiune de suflet, menită să aducă în prezent magia și valorile trecutului. Cu această misiune, Flori de ie a defilat pe marile podiumuri ale lumii, de la Paris și Milano până la New York și Tokyo, ducând mai departe povestea frumoasă a iei românești.

### Cum a Luat Naștere Festivalul România Autentică

Ideea festivalului România Autentică s-a născut din dorința de a crea un spațiu în care tradițiile și valorile culturale românești să fie celebrate și păstrate. Prima ediție a fost organizată la Hobița, locul de naștere al lui Constantin Brâncuși, pentru a onora geniul său artistic și a sublinia legătura profundă dintre creația sa și rădăcinile noastre tradiționale. Hobița nu este doar un sat, ci un simbol al identității noastre culturale, un loc unde trecutul se întâlnește cu prezentul într-o armonie perfectă.

### Responsabilitate și Iubire de Patrie

Costumul popular românesc este o comoară a culturii și identității noastre. El reflectă istoria, valorile și spiritul comunității noastre. Purtând ia românească, ne asumăm responsabilitatea de a păstra și transmite mai departe aceste valori. Este o formă de iubire de patrie și de respect pentru moștenirea noastră culturală.

### Recunoștință și Mulțumiri

Acest titlu de Cetățean de Onoare nu este doar o recunoaștere a muncii mele, ci și o dovadă a puterii comunității noastre de a păstra și promova valorile autentice. Vreau să exprim întreaga mea recunoștință față de domnul primar Cosmin Pigui, al cărui sprijin necondiționat a fost esențial pentru succesul acestui festival. Mulțumirile mele se îndreaptă și către toți artiștii, meșteșugarii și participanții care fac posibilă această sărbătoare a culturii românești.

### Reflecții și Viitor

Închei cu două citate care îmi sunt foarte dragi și care sintetizează perfect esența muncii mele și a festivalului România Autentică:

„Un popor care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu își cunoaște părinții” – Nicolae Iorga.

„Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poți să vezi foarte departe.” – Constantin Brâncuși.

### Citat Personal

„Ia românească este mai mult decât un veșmânt; este sufletul nostru brodat în culori, o legătură vie între trecut și viitor.” – Cristina Chiriac

Vă mulțumesc din suflet tuturor pentru susținerea și implicarea voastră. Împreună, vom continua să păstrăm și să promovăm bogăția culturală a României.

Spune-ţi părerea

Numele este obligatoriu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Înapoi sus