Ajută-i să respire!

“Ajută-i să respire!”

Eveniment organizat pentru copiii bolnavi de TBC internați la Secția de pneumoftiziologie copii “Lacul Bucura”, sector 5 București, din cadrul Institutului Național de Pneumologie “Marius Nasta”.

De sărbători, Moș Crăciun le-a adus copiilor bolnavi de TBC internaţi la Sectia de pneumoftiziologie copii “Lacul Bucura”, din cadrul Institutului National de Pneumologie “Marius Nasta”, condiţii de viaţă mai bune!

M-am hotărât să mă implic și să organizez acest eveniment deoarece peste un milion de români au venit în contact cu bacilul care provoacă tuberculoza. Această boală este una a sărăciei. De cele mai multe ori ea nu apare decât acolo unde nu sunt respectate condiţiile unei vieţi decente. Si, ceea ce este cel mai îngrijorător, este faptul că în urma tuberculozei mor mai mulţi copii şi adulţi decât în urma oricărei alte boli infecţioase!

Statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) arată că ţara noastră face parte din regiunile unde tuberculoza este încă foarte activă. În lume, la fiecare patru secunde, un om se îmbolnăveşte de tuberculoză! Alimentaţia proastă, neglijenţa şi condiţiile de igienă precare sunt doar câteva dintre cauzele care fac ca România să fie pe primul loc în UE în ceea ce priveşte numărul de bolnavi de TBC!

Din păcate, cei mai expuşi acestei afecţiuni sunt copiii. În fiecare zi, trei copii sunt diagnosticaţi cu tuberculoză! Aceştia sunt afectaţi nu doar de boală, ci şi de lipsa condiţiilor unei vieţi mai bune. De fiecare dintre noi depinde modul în care aceştia trăiesc! Trebuie să ne implicăm și să-i ajutăm pentru că și ei sunt, alături de toți copiii acestei tări, viitorul! Indiferenţa noastră agravează boala lor!

La jumătatea lunii decembrie, la Palatul Cercului Miltar Naţional a avut loc evenimentul caritabil „AJUTĂ-I SĂ RESPIRE!”, organizat împreună cu Asociația pentru Promovare si Dezvoltare Comunitară și cu Fundaţia Internaţională „Omenia”.

În cadrul evenimentului au fost prezente figuri cunoscute ale spaţiului public și multe alte persoane dornice să suţină o astfel de cauză, iar fondurile care au fost strânse în urma acestei acțiuni au fost folosite pentru igienizarea Secției de pneumoftiziologie copii “Lacul Bucura”, aflată în sectorul 5 al capitalei și pentru achiziționarea unor televizoare, calculatoare.

Banii cu care au contribuit toți acei oameni cu suflet mare, care au venit alături de noi în cadrul acestui proiect, au fost folosiți pentru crearea unui climat călduror, prietenos, în care copii bolnavi de TBC internați la Secția de pneumoftiziologie copii “Lacul Bucura” să poate trăi până la momentul mult așteptat al vindecării, pentru că este bine-stiut că factorul psihologic și emotional este determinant în evoluția bolii și a vindecării.

Mulțumesc și pe această cale, tuturor celor care s-au implicat și care se vor implica de aici înainte în acest proiect de suflet!

Spune-ţi părerea

Numele este obligatoriu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Înapoi sus