Am inaugurat primul magazin-concept „Flori de ie”

Flori de ie

Duminică, 29 martie, a avut loc evenimentul de lansare a primului magazin-concept „Flori de ie”, situat în Băneasa Shopping Center. O seară încărcată de emoție, muzică și prieteni dragi, care a avut în centrul său ia românească, obiect de tradiție cu ajutorul căruia promovăm spiritul și autenticitatea valorilor naționale.

Colecția „Flori de ie” conține ii tradiționale, cusute integral manual și culese din toate regiunile României. Originalitatea și vechimea lor, de peste 100 de ani, sunt certificate de un expert etnograf, care atestă valoarea lor inestimabilă. O colecție unicat, cu piese vestimentare de excepție, încărcate de tradiție și de motive populare care vorbesc despre viața satului. Fiecare dintre aceste ii poartă cu sine povești și prezintă frânturi din istoria neamului românesc.

În colecția noastră au pătruns recent și articole vestimentare noi, ii moderne, ale căror broderii cusute, de asemenea, manual, sunt inspirate de motive tradiționale vechi de zeci de ani. Acestea sunt transpuse cu fidelitate pe materiale fine și de calitate deosebită. Sunt elemente vestimentare ușor adaptabile oricărei ținute, ducând mai departe tradiția și talentul creativ al femeilor de la sat.

Mai mult decât atât, încurajăm antreprenoriatul în mediul rural, prin crearea unor noi locuri de muncă – toate aceste ii noi sunt realizate într-un atelier de croitorie local. Astfel, femei talentate, care au învățat meșteșugul coaserii de la mamele și bunicile lor, se pot dezvolta profesional, conservând, în același timp, obiceiuri și tradiții autentice, adaptate însă unui trai modern.

Suntem mândri să facem parte din acest proiect amplu și tânăr, care și-a asumat misiunea de a promova valorile tradiționale românești. Iar evenimentul de lansare a magazinului „Flori de ie” s-a axat asupra acestui deziderat al nostru, de a prezenta publicului aspecte de artă populară, care ne îmbogățesc viața și în ziua de azi.

În decorul minimalist al magazinului, cu elemente de inspirație tradițională, vizitatorii au putut asista la un moment de excepție, emoționant, care a completat cu grație și rafinament o seară deosebită – recitalul muzical de inspirație folclorică, susținut de Nicolae Voiculeț, unul dintre cei mai mari naiști ai României.

Ne-am întâlnit cu prieteni dragi, care au decis să își împartă timpul împreună cu noi, transformând o seară de duminică obișnuită într-un eveniment special – Dan Paul și Gabriela Montoiu, cărora le mulțumim pentru sprijin și încredere, artiștii Nicolae Voiculeț și Ovidiu Lipan Țăndărică, Liana Stanciu, Silviu Prigoană, Cătălin Orezeanu, designerul Angi Ghimpețeanu, creatoarea unor produse originale, realizate în exclusivitate pentru brandul „Flori de ie”, și numeroși alți oameni apropiați, care ne-au onorat cu prezența și ne-au susținut în demersul nostru.

Proaspăt lansat, magazinul-concept „Flori de ie” încununează efortul nostru de a fi mai aproape de clienți și de a interacționa direct cu ei. O parte din misiunea noastră este aceea de a continua povestea iei românești și de a o promova în întreaga lume.

Magazinul „Flori de ie”, situat în Băneasa Shopping City, la etajul 1, este deschis în fiecare zi a săptămânii, în intervalul orar 10:00-22:00. Pentru mai multe detalii, vizitează și magazinul online florideie.ro.

Citește aici mai multe despre povestea „Flori de ie”.

Spune-ţi părerea

Numele este obligatoriu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Înapoi sus