Antreprenoriatul – posibilă cale spre evoluția personală a tinerilor

Antreprenoriatul - posibilă cale spre evoluția personală a tinerilor

Antreprenoriatul – posibilă cale spre evoluția personală a tinerilor

Tinerii sunt victime ale șomajului din motive diferite: fie pretențiile, așteptările lor sunt prea mari, fie angajatorii le solicită experiență, pe care ei nu au cum s-o aibă.

Dar cel mai mare dușman al lor este mentalitatea și lipsa voinței, a curajului de a vrea și de a face mai mult, lucruri concrete, care să conducă pe termen lung la creșterea calității vieții.

Apoi mai este și problema educației. În condițiile în care, în general, tinerii noștri au primit și mai primesc încă, atât în familie, cât și în scoală, o educație care formează viitori angajați și nu viitori oameni independenți, încrezători în forțele lor și în ceea ce ar putea realiza singuri.

Și se mai pune și problema accesului la informație. Mulți tineri nu știu unde să caute, cui să se adreseze. De aceea, eu, impreună cu Asociația pentru Promovare și Dezvoltare Comunitară, ne implicăm în această parte a vieții societății românesti, considerând că este de datoria noastră, a fiecăruia dintre noi, să facem tot ceea ce putem pentru a crea, prin tinerii noștri, un viitor mai bun.

Colaborarea cu asociatia a inceput intr-un mod cat se poate de firesc. Propunerea tinerilor inimosi care au infiintat-o, s-a pliat pe dorinta mea de ma participa direct, activ în viața societății din care fac parte. Iar ca ambasador al atreprenoriatului feminin, e de datoria mea sa ma implic în acest gen de proiecte.

Antreprenoriatul – posibilă cale spre evoluția personală a tinerilor. În acest sens se înscrie și promovarea antreprenoriatului în rândul tinerilor. Este un proiect ambitios, ale cărui efecte vor fi vizibile și palpabile în viitor.

Ne adresăm celor foarte tineri, liceenilor din clasele terminale, dar și studenților.

Pentru a ne îndeplini misiunea , mergem peste tot, în țară. Mai ales, acolo unde găsim

o comunitate locală care să fie deschisă unor astfel de abordări și acțiuni și care să ne sprijine în acest sens.

Pentru ca acest proiect să-și atingă scopul, avem nevoie și ne dorim parteneri care să înțeleagă cât de mult contează pentru un tânăr să i se deschidă un orizont cât mai larg, și cât de mult această deschidere poate genera roadele așteptate în viitor.

Noi ne implicăm și dorim să atragem în proiectul nostru pe toate acele persoane care au un cuvânt de spus și care pot și vor să fie alaturi la noi, în încercarea noastră de a schimba mentalitatea tinerilor noștri

Cristina Chiriac – Ambasador al antreprenoriatului feminin

Spune-ţi părerea

Numele este obligatoriu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Înapoi sus