CONFERINŢA ANTREPRENORIATUL FEMININ “Femeia la putere – o lume mai bună” – Ediţia a II-a

Femeia la putere – o lume mai bună

Rezultatul unei afaceri este dat de amprenta antreprenorului, consideră Cristina Chiriac, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor. “O persoană care-şi doreşte să fie antreprenor trebuie să se analizeze foarte bine şi să facă ceea ce-i place. Trebuie să-şi pună în evidenţă talentele şi capacităţile pe care le are. Ideea reprezintă, poate, doar 1% din succesul unei afaceri. Felul cum este pusă în practică, cum este evaluată şi valorificată este, de la persoană la persoană, aparte, atipic, personal”, ne-a declarat Cristina Chiriac, în ocazia Conferinţei “Antreprenoriatul Feminin. Femeia la putere – o lume mai bună”, organizată de Ziarul BURSA în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Antreprenorilor. Doamna Cristina Chiriac este de părere că barometrul unei economii este dat de afacerile mici şi mijlocii şi susţine că în practică stăm mai puţin bine decât în teorie: “După cifre, comparativ cu anul precedent, insolvenţele au scăzut, numărul de radieri s-au redus. Însă, problema se pune altfel – niciodată nu este suficient acest lucru pentru că încă ne aflăm la finalul clasamentului, în acest domeniu, între ţările din Uniunea Europeană. Dacă în 2010 UE a considerat că antreprenoriatul feminin este domeniu prioritar, cu siguranţă au existat date statistice care au arătat lucrul acesta”. Cristina Chiriac ne-a precizat că există femei care, după ce au devenit mame, nu s-au mai reintegrat la locul de muncă şi femei care, după o anumită vârstă, nu se mai regăsesc într-un loc de muncă, pentru aceste fapte trebuind să existe o alternativă.

“Alternativa nu este bugetul de asigurări sociale. Alternativa poate fi antreprenoriatul. Pe acest segment se pot regăsi toţi oamenii, fie că sunt tineri, vârstnici, femei sau bărbaţi. Însă, pentru acest lucru, statul trebuie să investească. Şi când spun Ťsă investeascăť nu mă gândesc la finanţarea unor întreprinderi mici şi mijlocii. În primul rând trebuie să investească în cultură, în educaţie”. Cea mai mare problemă pe care o au marea majoritate a ţărilor din estul Europei este aceea a educaţiei, susţine doamna Chiriac, apreciind că în momentul în care curricula de antreprenoriat din şcoli va deveni obligatorie, tinerii vor avea capacitatea de a decide cu mult mai multă celeritate ce-şi doresc să facă în viitor.

10170831_699797603413313_5520179406784363634_n

“Nu toată lumea trebuie să devină antreprenor, dar cei care au veleităţi de antrepreprenor trebuie să urmeze acest curs”. Succesul antreprenoriatului nu constă neapărat în finanţare, opinează domnia sa, considerând că necesitatea de a avea un trai decent “te poate împinge către calea antreprenoriatului”: “Am văzut cazuri de tineri care au avut finanţarea necesară, dar care au eşuat în iniţiativa lor de antreprenoriat. În momentul în care ai resursele necesare devii puţin mai leneş, mai indulgent cu tine şi cu cei din jurul tău”. În opinia preşedintelui Asociaţiei de profil, “antreprenor înseamnă o perseverenţă tenace, o dorinţă irezistibilă de a termina anul fiscal pe plus, de a nu concedia oamenii, de a avea bani să dai salariile, de a face faţă tuturor provocărilor”.

10367157_699797270080013_902367052080870582_n

Domnia sa ne-a declarat: “Majoritatea persoanelor care se mulţumesc cu statutul de angajat suferă de o lipsă de iniţiativă sau de o temere că nu vor putea face faţă greutăţilor, pentru că antreprenoriatul nu este deloc uşor şi nici lipsit de griji. S-ar putea să constaţi că la finalul anului trebuie să închizi firma şi s-o iei pe alt drum, să te reinventezi şi nu oricine are această căpacitate”.

Conferinţa “Antreprenoriatul Feminin. Femeia la putere – o lume mai bună”, organizată, ieri, în cadrul World Trade Center din Capitală, a reunit peste 100 de femei antreprenor din diverse domenii de afaceri, care au adus în prim planul discuţiilor greutăţile şi satisfacţiile pe care le-au întâmpinat de-a lungul carierei lor de femei de afaceri.

 

http://www.bursa.ro/antreprenoriat-feminin-2014/

Spune-ţi părerea

Numele este obligatoriu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Înapoi sus